Sindikat kmetijstva in živilske industrije Slovenije
GENERALNA SKUPŠČINA ZA PREHRANO, PIJAČO IN TOBAKA TER ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA MESNE INDUSTRIJE EFFAT-A 15. - 16. 4. 2024, BERLIN

06.05.2024

V Belinu je od 15. in 16. aprila 2024 potekala Generalna skupščina za prehrano in pijačo ter zaključna konferenca projekta mesne industrije, ki se ju je udeležilo več kot 70 udeležencev iz sindikatov, članov EFFAT-a, kjer je sodeloval tudi Sindikat KŽI Slovenije.

Prvi dan so udeleženci Generalne skupščine poleg obveščanja o poteku priprav na šesti kongres EFFAT, ki bo novembra v Valenciji. Potrdili so predlog nove sestave vodstva v sektorju prehrane, pijače in tobaka (FDT), o katerem bo junija nadalje odločal izvršni odbor s priporočili za izvolitev novega vodstva na EFFAT kongres.

EFFAT bo na svojem kongresu uporabljal slogan #FightingForward s katerim želijo nakazati, da bodo ustvarili še bolj vplivno in sodobno organizacijo, ki se bo še hitreje odzivala na vse izzive in spremembe, s katerimi se soočamo. Evropski delavci se danes soočajo s številnimi izzivi, od geopolitičnih napetosti, neizogibne grožnje podnebnih sprememb, itd.

Vsi ti izzivi zahtevajo močno evropsko sindikalno gibanje in mednarodno solidarnost, da bi dosegli pravičnejše pogoje za delavce.

Drugi dan je potekala zaključna konferenca projekta #MeatTheStandards. Sektor mesa je največji sektor v prehranski verigi, kjer je bilo v zadnjem času narejenih veliko sprememb na bolje, vendar je še vedno veliko prostora za izboljšave. Čeprav se je ta projekt zaključil, se delo ne konča. Dvoletni projekt, v katerem so sodelovali sindikati, člani EFFAT-a, je dosegel pomembne rezultate na področju medsebojnega sodelovanja, ozaveščanja in zagovarjanja boljših delovnih standardov.

LETOVANJE OTROK ČLANOV SINDIKATA KŽI SLOVENIJ...
Nazaj na seznam
ŠPORTNE IGRE SINDIKATA KŽI SLOVENIJE 2024